Trainingen

Presentatietechnieken (volwassenen)

Hoe moet je voor een groep staan? Waar laat je je handen? Hoe zorg je ervoor dat je niet bezwijkt onder je zenuwen? Waar kijk je naar? Al deze dingen komen aan bod. Of je nou een presentatie moet geven voor je baas of als violist het podium op moet. We passen de training op maat aan.

 

Eerste Hulp bij een Eerste indruk (voor VMBO 4)

Dit is een op maat gemaakte training die leerlingen van VMBO 4 voorbereidt op hun intake op het MBO. Want hoe moeilijk is het om een decaan te overtuigen om jou aan te nemen voor zijn of haar opleiding? In deze training leren ze kort en krachtig hoe ze de beste versie van zichzelf kunnen laten zien.

 

Blok 1 Presentatietechnieken

De leerlingen leren hoe ze een ontspannen en actieve houding aan kunnen nemen, hoe ze zichzelf voor moeten stellen (inclusief hand geven). We leren de leerlingen op een objectieve manier feedback te geven aan hun klasgenoten. De ervaring leert dat vooral het gesprek gaande houden lastig is. We bereiden de inhoud van het gesprek in deze les dan ook stevig voor. Dit gebeurt met de hele klas.

 

Blok 2 Gesprekstechnieken

In het tweede blok delen we de klassen in twee├źn. Een acteur kruipt in de rol van decaan van de opleiding naar keuze. De leerlingen komen om de beurt op gesprek. Doordat hun klasgenoten erbij zitten, kunnen die ook leren van de andere gesprekken. De leerling moet proberen een zo goed mogelijke indruk te maken. De acteur besluit of hij de leerling ‘aanneemt’. De klas geeft feedback.